Bringebærsaus med safran

Bringebærsaus med safran. Foto Arne Nohr

Bringebærsaus med safran

Bringebærsaus med safran er en «ny» smak for mange, men det er en god dessertsaus. Jeg anbefaler at du prøver denne sausen. Her kan du bruke av sommerens bringebærfangst, eller så kan du kjøpe bringebær i butikken. Du kan bruke både friske og fryste bær.

Dette trenger du til 4 personer:

300 gram bringebær

2.5 dl vann

Cirka 100 gram sukker

2 safrantråder/frø

 

Jevning:

½ ss potetmel

1 ss vann

Slik gjør du:

Kok opp vann og sukker, og tilsett bær og safran. La dette trekke i cirka 8-10 minutter, til bringebærene har mistet farge. Sil av safta og ha den tilbake i kjelen.

Bland potetmel og vann, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører i safta. Gi sausen et lite oppkok, før den settes kjølig over natten.

Bringebærsaus serveres sammen med is, fløtepudding eller riskrem.

Hvis du ønsker, kan du selvsagt lage sausen uten safran.

 

Tips: Du kan bruke andre bærsorter for å lage denne sausen med safran, for eksempel bjørnebær, blåbær og molter.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...