Boller med skogsbær

Boller med blåbær og molter. Foto Arne Nohr

Boller med blåbær og molter. Foto Arne Nohr

Boller med skogsbær

Jeg har stor respekt for Morten Schakenda. Han har mange gode oppskrifter. Ei av oppskriftene er på hveteboller med solbær og rømme. Denne oppskrifta har jeg brukt i flere år, med samme fine resultat hver gang. I dag byr jeg på boller med molter, blåbær og crème fraiche. Det å kombinere blåbær og molter er en stor opplevelse smaksmessig, samtidig som det er vakkert å se på.

1 kilo hvetemel

1/2 liter melk

150 gram sukker

12 gram salt

12 gram kardemomme

1 egg

50 gram gjær

150 gram smør i terninger

ca 4 dl cremè fraîche

ca 3 dl molter

ca 3 dl blåbær

  1. Varm melken slik at den er fingervarm, og bland den med alle ingrediensene bortsett fra smør, bær og cremè fraîche. Bruk en kjøkkenmaskin, og la deigen eltes i ca 15 minutter til den er smidig og slipper kantene.
  2. Tilsett smøret som er skåret i terninger, og elt i ytterligere 15 minutter. Dekk til deigen, og la den heve til dobbel størrelse.
  3. Del deigen i 20 emner, og form disse som boller. Sett dem på underlag med mel. Dekk med plast. La disse heve i ca 30 minutter.
  4. Kjevle hver bolle slik at diameteren er ca 13-15 cm, og legg dem på steikeplate med bakepapir. Dekk med plastfolie, og la dem heve til dobbel størrelse.
  5. Pensle bollene med sammenpisket egg.
  6. Legg på 1 ss cremè fraîche på hver bolle. Bruk en kniv og fordel over hele overflaten.
  7. Legg på 1 ss blåbær og 1 ss molter på midten på hver bolle.  Bruk gjerne frosne bær.
  8. Strø på sukker over bærene.
  9. Steikes midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Da er det bare å nyte disse gode bollene med bær sammen med en kopp kaffe.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...