Pavlova

PavlovaMorsdag og Valentines day er et godt påskudd til å nyte  Pavlova med friske bær. Her er min oppskrift og fremgangsmåte.

Pavlova har blitt en populær kake. Nå pynter vi den med blåbær, bringebær og jordbær. Det er bærsorter som gir god smak sammen, og matcher hverandre fargemessig!

6 eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maismel

1 ts vaniljesukker

 

Ca 300 gram bær (blåbær, bringebær og jordbær)

1 boks kremfløte

½ liter vaniljekrem

Visp eggehvitene til de er helt stive, og tilsett hvitvinseddik mens du visper. Tilsett deretter de øvrige ingrediensene litt etter litt. Når massen er blank og smidig, haes den på stekeplate med bakepapir. Lag gjerne en sirkel på 26 cm i diameter. Forvarm ovnen til 200 grader, og senk temperaturen til 120 grader når du setter stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 1 time. Steng av steikeovnen, og la kakebunnen stå til ovnen blir kald eller til rett før kaken skal pyntes og serveres. Legg bunnen forsiktig over på et kakefat. Visp kremfløte som blandes med vaniljekrem. Pynt med blåbær, bringebær og jordbær.

 

Vaniljekrem

4.5 dl fløte

3 eggeplommer

5 ts sukker

1.5 ss potetmel

2.5 ts vaniljesukker

Bland alle ingrediensene. La dette koke opp over svak varme. Husk å røre godt hele tiden. Kremen skal være tykk og luftig. Avkjøles før bruk.

Du har kanskje også lyst til å lese...