Kokt lårtunge av elg

Kokt lårtunge av elg. Foto Esten Borgos

Kokt lårtunge av elg. Foto Esten Borgos

Kokt lårtunge av elg

I julehøytiden unner vi oss det beste av mat. For oss som har tilgang på viltkjøtt, er spesialiteter av dette noe av det første vi tenker på. Lårtunge av elg kan brukes som pålegg. Den må da først ligge i salt eller saltlake, for deretter å koke/trekke før den nytes.

1 lårtunge

lake:

500 gram salt

2 ss sukker

2 liter vann

 

Kok opp vann, salt og sukker, og påse at salt og sukker løser seg opp. Avkjøl og legg kjøttet i.  Lårtunge fra voksne dyr kan ligge 1 ½ døgn i denne laken, mens de fra mindre dyr kan ligge et døgn eller litt mindre. Etter endt tid i saltlaken tas lårtunga opp, og legges i en kasserolle. Fyll på med vann slik at kjøttstykket er dekket. Tilsett et par laurbærblader, 8 svarte pepperkorn og 4 einerbær. La den trekke i ca to timer. Avkjøl. Skjær lårtunga i passe tykke skiver etter hvert som den skal spises. Egner seg også til å fryse ned.

Du har kanskje også lyst til å lese...