Rullekake med molter

Rullekake med molter. Foto Arne Nohr

Rullekake med molter. Foto Arne Nohr

Rullekake med molter

I fryseren finner jeg mange gode minner fra en rik bærhøst. Hvilken rikdom det er å kunne unne seg denne fantastiske smaken gjennom året fram til neste bærhøst! Denne kaken er rask å tilberede, men den blir også fort borte….

Rullekake med molter

4 egg

1 1/2 dl sukker

1 3/4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll

2 dl moltesyltetøy eller rørte bær

Sett stekeovnen på 190 grader. Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis. Rør inn hvetemel og bakepulver. Legg bakepapir på en stekeplate, og hell røren på denne. Fordel godt utover. Kaken stekes i 10 minutter midt i ovnen.

Hvelv kaken på et sukret matpapir. Ta av bakepapiret i bunnen og smør på moltesyltetøy. Rull sammen kaken.

La kaken stå og godgjøre seg og kjøles ned. Skjær kaken i litt tykke skiver. Serveres gjerne med krem og kanskje en liten skvett med moltesirup. Pynt med opptinte bær fra fryseren (hvis du har).

Du har kanskje også lyst til å lese...