Hvitløksbrød

Hvitløksbrød. Foto Arne Nohr

Hvitløksbrød. Foto Arne Nohr

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød er herlig tilbehør til et måltid eller en forrett.

Baking Steel er som navnet sier, en tung stålplate som leder varme minst 18 ganger bedre enn tradisjonelle bakesteiner av naturstein og keramikk. Dette betyr at du kan steike pizza i din egen stekeovn med Baking Steel og simulere en italiensk steinovn. Med en stekeovn som har maksimumstemperatur på 250 grader tar det ca 5 minutter å steike en tynnbunnet pizza. Det blir enda kortere steiketid hvis maksimumstemperaturen er høyere.

I dag byr jeg på hvitløksbrød. Det er rett og slett pizzabunn som dekkes/fylles med Mozzarella og presset eller finhakket hvitløk. Dette smaker himmelsk som  forrett, tilbehør eller som en egen rett!

Pizzadeig

500 gram hvetemel
¼ ts tørrgjær
1 ½ ts salt
3 ½ dl vann
Mozzarella
hvitløk

Bland ingrediensene. Deigen blir fast og litt klissete, og lages dagen før den skal brukes. Heves i romtemperatur ca ett døgn.

Etter heving deles deigen i 4 – 10 deler, ettersom hvor store du ønsker hvitløksbrødene. Form hver del som en bolle, og la disse etterheve i en time tildekket. Strekk deigen ut til en rund pizzabunn. Bruk mel på fingrene.

Ha over den mengde med mozzarella som du ønsker, og fordel hvitløk på osten. Stekes til osten og bunnen er gylden. Serveres straks!

Du har kanskje også lyst til å lese...