Viltboller med hjort, lam og rosmarin

Viltboller. Foto Arne Nohr

Viltboller med hjort, lam og rosmarin

Viltboller med hjort, lam og rosmarin gir en herlig smaksopplevelse som jeg absolutt kan anbefale! Disse viltbollene kan nytes sammen med en god viltsaus og potetmos, sammen med pasta, sammen med bulgursalat og tzatziki, på grillen eller som en del av et koldtbord til vårens konfirmasjoner. Mulighetene er mange.

Her er min oppskrift:

500 gram malt hjortekjøtt

400 gram malt lammekjøtt

2 egg

2 ss potetmel

3 ss griljermel

2 ts salt

1/2 ts malt pepper

2 ts tørket rosmarin

1 middels løk – raspet

cirka 2 dl melk

Smør til steking

Bland alle ingrediensene bortsett fra melk. Pass på at hjortekjøtt og lammekjøtt blandes godt. Jeg bruker gjerne hendene, slik at jeg kjenner på konsistensen. Spe med melk til deigen har en fin konsistens. Den skal ikke være for hard, og heller ikke for løs.

Når deigen har ønsket konsistens, starter stekingen. Bruk ei spiseskje og form  deigen til ei rund kule eller bolle. Jeg dypper skjeen i vann før jeg gjør dette, og tar også vann i hånden slik at ikke deigen setter seg fast. Legg bollen i steikepanna, og fortsett med neste bolle. Jeg setter varmen på litt over middels, og skrur eventuelt litt ned. Bollene skal ha stekeskorpe over det hele. Når alle viltbollene i steikepanna har fått stekeskorpe, heller jeg vann i pannen slik at det dekker cirka 2/3 opp på bollene. Nå får bollene småkoke i dette vannet, slik at de blir gjennomkokt og ikke er rå inni. Jeg synes også at de blir saftige på denne måten.

Da er det bare å nyte. Skulle det bli for mange viltboller, kan disse fryses ned og nytes ved en senere anledning.

Du har kanskje også lyst til å lese...