Tyttebærsaft -Råsaft av tyttebær

Tyttebær. Foto Arne Nohr

Tyttebær. Foto Arne Nohr

Tyttebærsaft – Råsaft av tyttebær

Nå er tyttebærene perfekte til å lage tyttebærsaft av. Du kan lage både råsaft og kokt saft. Begge deler er godt og smakfullt, og har en herlig farge. I dag byr jeg på råsaft av tyttebær. En herlig tørstedrikk som er uunnværlig til motti og flesk. Visste du forresten at hvis du spiser rå tyttebær om kvelden, ja da skal dette virke som et lett sovemiddel….

Råsaft av tyttebær

Dette er ei frisk og fargerik saft. Den er ikke like holdbar som kokt saft. Den krever litt sukker og en kald lagringsplass. Jeg fryser ned safta i små porsjoner som tas opp og tines ved behov.

1 kilo tyttebær

1 liter vann

10 gram sitronsyre

ca 500 gram sukker pr liter saft

Skyll og knus bærene. Bruk gjerne ei gammeldags kjøttkvern. Ha bærmassen i en stor bolle, og tilsett kokt, kaldt vann og sitronsyre. La blandingen stå tildekket og kjølig over natten. Hell massen i et sileklede og la safta renne godt av. Mål opp saftmengden og tilsett sukker. Rør godt til alt sukkeret har løst seg opp. Skum av safta og hell den på små glass eller flasker.

Bland safta med vann til passe styrke. Du kan også blande med noe sprudlende.

Du har kanskje også lyst til å lese...