Carpaccio av elg
Carpaccio av elg
Carpaccio av elg bør du unne deg! Av og til lengter jeg etter smaken av rått kjøtt. Sammen med godt tilbehør fremhever dette smaken av elg…..
Carpaccio av elg
(4 personer)
Hvorfor ikke lage en italiensk vri på elgen? Carpaccio er en kjent italiensk rett som etter hvert er tilberedt med flere typer ingredienser. Retten er oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Opprinnelig besto retten av tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesanost og ruccolasalat. Retten kan brukes både som forrett og som et lett og smakfullt måltid.
400 gram elgfilet – indrefilet eller ytrefilet, gjerne av elgkalv
4 ss olivenolje
8 einerbær (knuses)
ruccolasalat
parmesanost eller en fast hvit geitost som kan skjæres i skiver
litt finhakket rødløk
salt
nykvernet pepper
Skjær kjøttet i tynne skiver mens det fremdeles er halvfrossent. Bruk gjerne en elektrisk skjæremaskin. Legg skivene flatt utover hver tallerken. Pensle med olivenolje, og ha over knuste einerbær, salt, pepper, hakket rødløk, ost og ruccolasalat. Serveres gjerne med god brød.