Blåbær- og moltedessert

Blåbær- og moltedessert. Foto Arne Nohr

Blåbær- og moltedessert. Foto Arne Nohr

Nå er det på tide å bruke noe av sommerens og høstens bærfangst. I dag byr jeg på en dessert laget av både blåbær og molter. Disse bærene passer sammen både i smak og farge. Desserten kan gjerne lages av halvfrosne bær.

Tussekrem

3 dl molter

1 eggehvite

125 gram sukker

Bland ingrediensene og visp dette med mixmaster til en skummende, luftig masse.

Vettekrem

3 dl blåbær

125 gram sukker

1 eggehvite

Bland alt i en bolle og visp  med mixmaster slik at du får en skummende, luftig, blå og glatt masse.

Legg tussekrem og vettekrem lagvis i høye glass, slik at du tydelig ser de flotte fargene. Pynt med bær øverst. Det smaker godt med krumkaker eller kransekakestenger til denne desserten. Dette er romslige porsjoner til 6-8 personer. Serveres når den er nylaget.

Du har kanskje også lyst til å lese...