Smuldrepai med stikkelsbær

Smuldrepai med stikkelsbær. Foto Arne Nohr

Smuldrepai med stikkelsbær. Foto Arne Nohr

Smuldrepai med stikkelsbær

Stikkelsbær er en bærsort som vekker minner om glade og lykkelige sensommerdager med sure bær som var beskyttet av pigger. Bærene måtte likevel testes før de var modne. Stikkelsbær kan brukes til mye forskjellig, alt fra sauser, chutney, desserter, syltetøy og her som en herlig og frisk smuldrepai med stikkelsbær. Denne paien er enkel å tilberede.

Smuldrepai med stikkelsbær

½ liter stikkelsbær

1 dl sukker eller sukker etter smak

1 ss potetmel

Smuldredeig

2 dl sukker

2 dl hvetemel (eller 1 dl hvetemel og 1 dl havregryn)

1 ts bakepulver

1 egg

100 gram smør

Legg stikkelsbær i en ildfast form som er smurt på forhånd. Bærene må være renset, og du kan bruke både frosne halvtinte bær eller friske bær. Bland så sukker og potetmel og ha dette over bærene.

Bland sukker, mel, bakepulver og egg. Fordel denne smuldredeigen over stikkelsbærene. Smelt smøret som deretter helles over smuldredeigen. Smuldrepaien stekes ved 175 grader i cirka 30 minutter.

Serveres lunken med is, krem eller vaniljesaus. Denne smuldrepaien med stikkelsbær kan godt fryses ned for senere bruk.

Du har kanskje også lyst til å lese...