Geitramseddik

Geitramseddik. Foto Arne Nohr

Geitramseddik. Foto Arne Nohr

Geitramseddik

Mange steder blomstrer geitramsen nå. Det kan kanskje virke som jeg har blitt rosablogger på grunn av at jeg legger ut flere oppskrifter med geitrams. Jeg har blitt så begeistret for denne vakre blomsten som har vært brukt i lange tider, og som fremdeles vekker begeistring. Rallarros kalles denne blomsten i Sverige. Tenk at en plante kan produsere 80000 frø som sprer seg lett! I dag byr jeg på geitramseddik.

Ta et  glass eller fin flaske og fyll det med geitramsblomster til de når omtrent 2/3 opp i glasset. Hell på hvitvinseddik til det dekker blomstene. Vend på glasset av og til. La dette stå og godgjøre seg 6-8 uker. Etter hvert vil hvitvinseddiken bli farget av geitramsblomstene. Først svakt rosa som forsterkes etter hvert. Hvis du ønsker kan du ta bort blomstene, eller så kan de være der så dekorative som de er!  Dette er eddik som er fin å bruke på salat og i dressinger. Bruk geitramseddik som smaksforsterker sammen med salt, litt nykvernet pepper og litt sukker på en avokado som er delt i to.

Oppskriften er hentet fra «Den store høsteboka».

Du har kanskje også lyst til å lese...