Kreklingeddik

Kreklingeddik. Foto Arne Nohr

Kreklingeddik. Foto Arne Nohr

Kreklingeddik

Kreklingeddik er et særegent og fargerikt produkt som lages på basis av krekling og hvitvinseddik. Det er alltid store mengder krekling som står der uplukket, og det er all grunn til å plukke noe av denne iøenfallende og fargerike bæra med unik smak. Råsaft av krekling, kreklinggele og kreklingsirup er produkter som disse fantastiske bærene kan brukes til. Se oppskrifter på min hjemmeside: kirstenwinge.no

Jeg anbefaler at du lager et glass eller to av denne herlige bæreddiken. Smaken og fargen er helt unik. Den egner seg veldig godt som smakstilsetning i viltsaus, marinader,  gryter og i salatdressinger. Den kan også brukes når du lager Pavlova, i stedet for å bruke vanlig hvitvinseddik.

Kreklingeddik

Legg kreklingbær på et glass, og dekk bærene med hvitvinseddik. Ha på lokk. La dette stå og godgjøre seg kjølig  i 2-3 uker. Fargen blir helt fantastisk! Sil av bærene, og hell eddiken på en liten tett flaske eller glass. Jeg oppbevarer denne kjølig.

Du har kanskje også lyst til å lese...