Heggeblomsteddik

Heggblomsteddik. Foto Arne Nohr

Heggblomsteddik. Foto Arne Nohr

Heggeblomsteddik

I dag byr jeg på heggeblomsteddik. Eddik lager jeg av og med både bær, urter og blomster. Nå er det ikke lenge før heggen blomstrer, jeg synes jeg kjenner den søtlige og spesielle duften allerede! Men blomstringen skjer fort. Det er viktig å sikre seg noen blomster til å lage denne blomstereddiken.

Ta et  glass eller fin flaske og fyll det med heggeblomster til de når 2/3 opp i glasset. Hell på hvitvinseddik til det dekker blomstene. Vend på glasset av og til. La dette stå og godgjøre seg 6-8 uker. Hvis du ønsker kan du ta bort blomstene, eller så kan de være der så dekorative som de er!  Dette er eddik som er fin å bruke på salat og i dressinger. Bruk den som smaksforsterker sammen med salt, litt pepper og litt sukker på en avokado som er delt i to. Dette er smak av vår!

 Heggeblomsteddik brukes også i tradisjonell potetsuppe.

Du har kanskje også lyst til å lese...