Geitramssukker

Geitramssukker. Foto Arne Nohr

Geitramssukker. Foto Arne Nohr

Jeg har tidligere skrevet om geitramsens fortreffelighet. I salat, som asparges, som saft, gele, sirup,geitramsfromasj eller ostekake med geitramsgelelokk. Dette er smakfulle og lekre godsaker. I dag byr jeg på geitramssukker. Utgangspunktet for dette er tørkede geitramsblomster (se fremgangsmåte på tørking av geitramsblomster her  på min hjemmeside kirstenwinge.no) og sukker.

Ta en passe mengde sukker.  Bland i noen tørka geitramsblomster og ha over lokk. La dette godgjøre seg minimum 4-5 dager. Ta opp blomstene. Da har du et aromatisk sukker som kan brukes som ditt eget vaniljesukker. Brukes i bakverk og i desserter. Smaker herlig på jordbær med fløte. Oppbevares i et tett glass eller boks.  Ikke lag for mye geitramssukker da aromaen taper seg etter hvert. Bruk heller tørkede geitramsblomster og lag nytt etter hvert.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...