Geitramssukker

Geitramssukker. Foto Arne Nohr

Geitramssukker. Foto Arne Nohr

Geitramssukker

Jeg har tidligere skrevet om geitramsens fortreffelighet. I salat, som asparges, som saft, gele, sirup, geitramsfromasj eller ostekake med geitramsgelelokk. Dette er smakfulle og lekre godsaker. I dag byr jeg på geitramssukker. Utgangspunktet for dette er tørkede geitramsblomster (se fremgangsmåte på tørking av geitramsblomster her  på min hjemmeside kirstenwinge.no) og sukker.

Ta en passe mengde sukker.  Bland i noen tørka geitramsblomster og ha over lokk. La dette godgjøre seg minimum 4-5 dager. Ta opp blomstene. Da har du et aromatisk sukker som kan brukes som ditt eget vaniljesukker. Brukes i bakverk og i desserter. Smaker herlig på jordbær med fløte. Oppbevares i et tett glass eller boks.  Ikke lag for mye av dette smakfulle sukkeret da aromaen taper seg etter hvert. Bruk heller tørkede geitramsblomster og lag nytt etter hvert.

Oppskrifta er hentet fra «Den store høsteboka».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...