Potetfyrste
Potetfyrste
For en stund siden fikk jeg spørsmål om jeg har smakt fyrstekake med poteter som fyll. Det hadde jeg ikke. Jeg ble litt interessert, og begynte å prøve meg litt frem for å finne ut av dette. Det har resultert i mye jobbing for prøvesmakeren, men han har klart seg bra. Potetfyrste er så godt at jeg anbefaler at du prøver det. Passer perfekt for de som ikke tåler nøtter/mandler. Jeg bruker en liten form med diameter 16 cm til denne godsaken. Hvis du ønsker, kan du doble oppskriften og bruke form med diameter 24 eller 26 cm. Bruk da litt av deigen til å lage gitter.
Potetfyrste
65 gram smør
65 gram sukker
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
La alle ingrediensene romtempereres før du kjører de sammen til en deig. Du kan avkjøle deigen litt, men det er ikke nødvendig. Smør forma, og bruk mesteparten av deigen og ha den i forma. Lag en kant ca 1 cm oppover formen. Bruk den siste delen av deigen til å rulle en ring som legges på kanten etter at fyllet er fylt i formen.
Fyll
200 gram kokte mandelpoteter
50 gram sukker
Noen dråper mandelessens
Mos potetene, og tilsett sukker og mandelessens. Bland godt før du har fyllet på kakebunnen. Stekes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 30 minutter. Potetfyllet skal være lyst.