Osteiskake med bær

Osteiskake med bær. Foto Arne Nohr

Osteiskake med bær (Cirka 6 personer)

Osteiskake med bær er skikkelig digg! Her kan du bruke bær fra sommerens bærfangst, og få en smak av sommer. Bærene kan være friske eller frosne når du lager denne osteiskaken. Hvis du ikke har bær i fryseren, kan du kjøpe friske eller fryste bær.

Dette trenger du:

Bunn:

10 kornmo-kjeks

 

3 eggeplommer

200 gram sukker

1 eske (125 gram) Kremgo naturell

1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang

 

3 dl kremfløte

3 eggehviter

2 dl bær (bringebær, blåbær, molter, markjordbær eller det du ønsker…)

 

Topping:

10 kornmokjeks

Slik gjør du:

Bruk en rund form som er 24-26 centimeter i diameter, eller en rektangulær form med tilsvarende størrelse.

Knus kjeksene med kjevle, eller bruk food-processor. Legg smulene i bunnen av formen.

Rør sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og romtemperert kremost.

Visp fløte med en liten mengde sukker slik at det blir krem. Bland sammen krem og osteblanding.

Visp eggehviter og bland dem forsiktig med det øvrige.

Vend forsiktig inn bær, og hell massen i formen.

Knus de siste 10 kornmokjeksene, og ha dem på toppen. Sett gjerne et lokk på formen, før den settes i fryseren. La formen stå der i ett døgn.

Osteiskake med bær tas ut litt før servering. Pynt med friske bær.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær – rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...