Vill salat
Vill salat
Vill salat er en blanding av smakfulle og ville vekster som vi kan høste om våren og på forsommeren. For meg så frister det umåtelig med en lett og smakfull salat. Hva er vel bedre enn å bare plukke litt av det som vokser her på småbruket nå i mai? Det er gratis, sunt og godt! Jeg plukker litt vilt og litt som jeg dyrker selv og som kommer igjen hver eneste vår – blant annet løpestikke, gressløk og toppløk. Jeg anbefaler dere å gå på jakt i hagen eller i nærområdet for å finne spiselige vekster.
Du må være helt sikker på at vekstene er spiselige! Unngå å plukke vekster langs trafikerte veier eller i nærheten av der hvor det har foregått sprøyting. Jeg tar alltid de unge og nyutsprungne skuddene – de er best på smak og er best å spise!
Til denne salaten serverer jeg speket kjøtt og god ost. En balsamicodressing passer godt på denne salaten!
Vill salat
Løvetannblader
Løvetannknopper – kan ristes lett i panne
Blader av marikåpe
Blader av engsyre
Groblad
Blader av geitrams
Stengel av geitrams – smørstekt i stekepanne
Gressløk
Blader av løpestikke
Toppløk