Tørke geitramsblomster

geitrams

Geitramsblomster

Kalenderen viser 14. juli, og ifølge primstaven er det midtsommer idag. Det gleder mitt hjerte å se all den blomstrende geitramsen som farger veikanter og åkerkanter. En nydelig cerise-farge som nærmest ser kunstig ut. Det er den ikke! Jeg høster geitramsblomster nå. Noe lager jeg sprudlende geitramssaft av. Se oppskrift på min hjemmeside: kirstenwinge.no . Det gir en nydelig farget saft med god smak. Noen av geitramsblomstene tørker jeg. De bruker jeg til å lage saft av senere. De tørkede blomstene er lekre som kakepynt også. Jeg legger dem på et tett glass med lokk, og oppbevarer dette på et mørkt sted. Jeg synes nytørkede blomster er utrolig dekorative i glass, og bruker gjerne dette som pynt. Tørkede blomster gir kraftigere smak en friske blomster.

Fremgangsmåte:

Legg nyplukkede blomster fra geitrams på et brett eller på ei rist. Jeg lar blomstene lufttørke ute i sommervarmen. Det tar ca ett døgn. Deretter legges blomstene på glass med lokk.  På denne måten har jeg blomster til å lage saft av hele året! 🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...