Tørke geitramsblomster

geitrams

Tørke geitramsblomster

Nå er det tid for å tørke geitramsblomster! Det gleder mitt hjerte å se geitramsblomster som farger veikanter og åkerkanter. Jeg blir rett og slett glad! En nydelig cerise-farge som nærmest ser kunstig ut. Det er den ikke!

Jeg høster geitramsblomster nå når de er friske. Noe lager jeg sprudlende geitramssaft av. Se oppskrift på min hjemmeside: kirstenwinge.no . Det gir en nydelig farget saft med god smak. Noen av geitramsblomstene tørker jeg. De bruker jeg til å lage saft av senere. De tørkede blomstene er lekre som kakepynt også. Jeg legger dem på et tett glass med lokk, og oppbevarer dette på et mørkt sted. Jeg synes nytørkede blomster er utrolig dekorative i glass, og bruker gjerne dette som pynt. Tørkede blomster gir kraftigere smak en friske blomster.

Fremgangsmåte:

Legg nyplukkede blomster fra geitrams på et brett eller på ei rist. Jeg lar blomstene lufttørke ute i sommervarmen. Det tar ca ett døgn. Deretter legges blomstene på glass med lokk.  På denne måten har jeg blomster til å lage saft av hele året! 🙂 Glasset bør oppbevares på et mørkt sted slik at fargen beholdes.

Du har kanskje også lyst til å lese...