Potetpai

Potetpai. Foto Kirsten Winge

Potetpai. Foto Kirsten Winge

Potetpai

¼ kilo mandelpoteter

¼ kg søtpoteter

1 liten løk

1 hvitløksbåt

1 ts salt

nykvernet pepper

Litt revet muskatnøtt

1 dl revet ost

1 egg

125 gram smør

4 dl hvetemel

Etter at potetene er ferdig kokt og dampet, moses disse eller males i ei kvern. Du kan også rive dem, men da må de ikke være mer enn halvkokte. Bland i finhakket løk, hvitløk, salt, pepper, muskat, revet ost, egg, mel og smeltet smør. Ha massen i ei rund og godt smurt form. Det blir lett å få paien ut av formen på denne måten. Stekes ved 200 grader i ca 35 minutter, til paien har en gyllen farge. Potetpaien skal være varm ved servering.

Potetpai er et alternativ til kokte poteter, og kan serveres til ulike retter. Kombinasjonen av gule mandelpoteter og oransje søtpoteter gir et delikat inntrykk. Har du ikke mandelpoteter, er det ingen ting i veien for å bruke et annet potetslag.

Du har kanskje også lyst til å lese...