Tyttebærketchup

Tyttebærketchup. Foto Kirsten Winge

Tyttebærketchup. Foto Kirsten Winge

Tyttebærketchup

Dette er et forholdsvis nytt bruksområde for tyttebær. Jeg synes at denne ketchupen smaker bedre til mange kjøttretter enn tomatketchup, rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy. Det er også spennende og artig å lage sin egen ketchup av sjølplukket bær. Smaken må oppleves!

Tyttebærketchup

250 gram tyttebær

50 gram sukker

1 ss eplecidereddik

Litt salt

Litt nykvernet svart pepper

2 ts olivenolje

Ha tyttebær, eplecidereddik og sukker i en kjele, og la dette koke/småputre i ca 10 minutter, til blandingen tykner. For å være sikker på at alle bærene er tømt for saft, kan du bruke en stapper eller en stavmikser for å få en jevn og glatt masse. Smak så til med salt, nykvernet pepper og tilsett olivenolje helt til slutt. Ha tyttebærketchupen på glass straks, og la den avkjøles før det settes kjølig. Min erfaring er at dette er et produkt som er svært holdbart. Dette kommer av at tyttebær inneholder benzosyre, som er et naturlig konserveringsmiddel. Tyttebærketchup er populært for barn å lage og spise, men de må få hjelp ved kokingen. Dette er fine presanger hvis den helles på fine flasker eller glass og merkes.   Her serveres hjemmelagde pølser som inneholder blant annet tørket sopp og lokal ost sammen med gode hjemmebakte mandelpotetlefser og tyttebærketchup. Dette er smaker som passer perfekt sammen. Tyttebærketchup kan selvsagt brukes til andre typer pølser, burgere og forskjellige kjøttretter. Det er bare fantasien som setter grenser!

Dette produktet har lang holdbarhet, minimum ett år.

Du har kanskje også lyst til å lese...