Solbær-og stikkelsbærdessert

Solbær- og stikkelsbærdessert. Foto Esten Borgos

Solbær- og stikkelsbærdessert. Foto Esten Borgos

Solbær- og stikkelsbærdessert

Nå er det tid for hagebær. I dag velger jeg å by på solbær- og stikkelsbærdessert med krem og  kardemommekrutonger.  Både solbær og stikkelsbær kommer er friske og smaksrike bær. Kombinasjonen av disse to bærtypene får fram det beste fra både solbær og stikkelsbær. Passe sødme og syrlighet! Kremen er en blanding av yoghurt og vispet kremfløte.

Dessert med krem, stikkelsbær og solbær

for 4 personer

Bærblanding

200 gram solbær

200 gram stikkelsbær

100-150 gram sukker

 

Bland bær og sukker, og kok forsiktig opp. La dette småputre, slik at smakene fra de to bærsortene får blandet seg og kommer til sin rett. Sil fra saft. Avkjøl. Saften kan kokes inn/reduseres slik at den får sirupskonsistens. Smaken blir frisk og god.

Krem

2 dl kremfløte

2 dl yoghurt naturell eller matyoghurt

 

Visp kremfløte stiv, og bland forsiktig inn yoghurt.

Kardemommekrutonger

3 dl loff

100 gram smør

2 ts kardemomme

 

Skjær brødet i terninger på ca 1 x1 cm. Stek brødterningene til de er gylne. Legg dem på tørkepapir for tørking. Strø over kardemomme.

 

Ha desserten i et glass. Start med bærblanding, og legg lagvis bær og kremblanding. Avslutt med bær. Ha gjerne til slutt over litt saft som ble silt av. Da er det bare å nyte, dette er syndig godt! Server gjerne brødkrutonger med kardemomme til!   Har du jostabær, kan du bruke det i stedet for solbær og stikkelsbær.

Du har kanskje også lyst til å lese...