Vaffeldagen 25. mars

 

Potetvafler med pålegg, Foto Arne Nohr

Vaffeldagen 25. mars

I dag er det Vaffeldagen 25. mars! Gratulerer med dagen! Det skjer det samme hvert eneste år, på samme måte som 17. mai, påske, pinse, julaften….Vaffeldagen er alltid 25. mars.

Det er mange forskjellige vafler som kan lages. Vanlige, grove, med byggmel – ja dette er bare tre eksempler.

I dag skal jeg lage potetvafler. Disse skal serveres sammen med litt speket kjøtt og rømme med gressløk. Og nå når solen smiler så blidt til meg, skal vaflene stekes over bål ute! 🙂

 

Potetvafler:

4 egg

4 dl melk

4 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør

5 poteter

Bland alle ingrediensene til vaffelrøren.

Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Klem ut vannet og bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

Stek potetvaflene ved god varme på vaffeljern, gjerne ute med et bålvaffeljern. Husk at det er viktig at vaffeljernet er skikkelig varmt når du skal starte steikingen. Husk også å smære vaffeljernet med smør eller olje hvis dette er nødvendig, slik at vaflene ikke setter seg fast.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...