Gratulerer med fødselsdagen Edvard Munch

Molter. Foto Jesper Nohr

Molter. Foto Jesper Nohr

Gratulerer med fødselsdagen Edvard Munch! En stor kunstner født i Løten i Hedmark for 153 år siden. Men hvorfor skrive om Edvard Munch her på min hjemmeside, blant tyttebærgløgg og speket lårtunge av elg? Jo, det har seg slik at favorittretten til den store kunstner var molter og fersken som var dynket i absint. Absint er et bittert og sterkt brennevin som består av alkohol og urter, først og fremst malurt. I slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre var kunstnermiljøet i Paris preget av absintbruken. Om det er sunt med molter og fersken dynket i absint kan vel diskuteres. Det finnes andre måter å nyte moltene på, se min hjemmeside: kirstenwinge.no  🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...