Fromasj med markjordbær

006FROMASJ MED MARKJORDBÆR

Oppå Lauvåsen veks det jordbær…..

Nå begynner faktisk markjordbærene å rødme… Det aller beste er å spise dem naturelle rett fra jordbærplanten. Jeg anbefaler at du lager en frisk fromasj av disse aromatiske bærene. Du kan bruke friske bær eller markjordbær som har vært frosset ned.

Fromasj med markjordbær

FROMASJ MED MARKJORDBÆR

6 dl markjordbær

1 ½ dl melis

8 plater gelatin

½ l kremfløte

Rens bærene og skyll dem forsiktig i kaldt vann. Legg til side noen pene bær som brukes til pynt. Resten moses til en puré for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og rør massen søt og frisk. Gelatinplatene legges i kaldt vann 2-3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Platene smeltes under stadig omrøring på svak varme. Deretter brukes en visp til å blande gelatinoppløsningen godt inn i markjordbærpuréen.

Kremfløten piskes stiv og halvparten tilsettes jordbærene. Bland dette forsiktig til en glatt masse. Resten av kremen vendes inn med en slikkepott.

Hell fromasjen over i en glassbolle. La den stå kjølig til den har stivnet. Pynt med friske bær før servering.

Du har kanskje også lyst til å lese...