Munngodt fra skogen

Munngodt fra skogen. Foto Esten Borgos.

Munngodt fra skogen. Foto Esten Borgos.

Munngodt fra skogen

Nå er det tid for å ta frem noe fra bærhøsten som er puttet i fryseren. «Munngodt fra skogen» passer bra i disse Flåklypatider! Oppskriften er hentet fra «Bærboka».

Munngodt fra skogen

200 gram tyttebærpuré

50 gram vann

1 dl sukker

50 gram lys sirup eller tyttebærsirup

10-12 gelatinplater

Litt sitronsyre

litt stjerneanis.

Strøsukker

Mos tyttebær i en blender, og sil. Da får du tyttebærpuré.

Bland tyttebærpuré og vann. Tilsett sukker og sirup, og kok opp til 120 grader. Hvis du ønsker en smak av stjerneanis, så tilsett denne, og la den koke med. Ta opp stjerneanisen før geleen begynner å stivne. Bløtlegg gelatinplatene, og smelt dette i saften. Tilsett en ørliten mengde med sitronsyre for å få syrlig smak.

Ha geleen i små silikonformer, ca 2 cm høyt. Dryss litt sukker øverst.  La geleen stivne i romtemperatur i ca 6 timer.

Trykk ut gelebitene, og rull dem i sukker. Oppbevares i plastboks med lokk. Pynter fint opp en dessert, for eksempel riskrem, eller nytes som godteri!

Du kan lage munngodt fra skogen av mange typer bær. Jeg anbefaler å gjøre det med molter. Det gir nydelig smak og farge, og dekorerer en dessert med moltekrem. Bringebær er også velegnet til dette!

Du har kanskje også lyst til å lese...