Elg i solnedgang
Elg i solnedgang
Kunstneren Gry Dørnberg Olsen har bilder som er til å bli i godt humør av. En del av bildene kan nå sees på utstillingen i gammelstua i Hernes nå til helga. (Se Dornberg på facebook). Et av bildene har tittelen «Elg i solnedgang». Jeg har en oppskrift med samme tittel, som ble publisert i «Jeg velger meg elg» fra 2003. Det har kommet mange spørsmål og hyggelige tilbakemeldinger til denne oppskriften. Her publiseres den på min hjemmeside sammen med bildet Gry så generøst har gitt meg lov til å bruke. Håper maten og bildet faller i smak og gjør deg glad! 🙂
Elg i solnedgang
(4 porsjoner)
En gryterett kan være forskjellig fra en annen i smak og innhold. Denne gryta er enkel å lage og får en mild og spesiell smak ved at vi tilsetter litt tomatpuré. Fargen blir som en solnedgang.
750 gram elgkjøtt – flatbiff eller bankekjøtt
3 sjalottløk
litt skogsopp
salt, pepper, viltkrydder
smør til steking
4–5 dl fløte
ca. 3 dl vann
2 ss hvetemel
3 ss tomatpuré
Skjær kjøttet i 2 cm tykke strimler. Disse stekes i panne eller gryte. Kok ut med vann.
La kjøtt og vann småkoke en liten stund. Sjalottløk og sopp deles i biter og stekes litt, før det blandes med kjøttet i gryta.
Bland fløte, hvetemel og tomatpuré og rør inn.
Tilsett krydder og salt.
Serveres med potetstappe av mandelpotet , eventuelt kokt villris og rosenkål.