Snødronning

Snødronning. Foto Arne Nohr

Snødronning

Snødronning er en fargerik og knallgod dessert som jeg anbefaler til mange ulike anledninger.

Dette trenger du til 4 personer:

Råkrem

12 marengs

100 gram blåbær

150 gram bringebær

Litt sukker til å røre i bærene og til å vispe krem med

 

Råkrem

3 eggeplommer

3 ss sukker

1 ss konjakk (valgfritt om du ønsker det eller ikke)

3 dl kremfløte

½ ts vaniljesukker

Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett konjakk hvis du ønsker. Visp kremfløte, vaniljesukker og en liten mengde sukker til krem. Vend forsiktig inn eggedosisen i kremen.

 

Velg selv om du bruker ferdig marengs eller lager marengs selv. Hvis du lager den selv, er det lurt å gjøre det senest dagen før du skal bruke den.

Marengs

2 eggehviter – fra middels store egg

125 gram sukker

0.25 ts salt

1 ts sitronsaft

Gni innsiden av bollen du skal vispe i med salt og noen sitrondråper. Ha eggehvitene og halvparten av sukkeret i bollen. Visp til dette er luftig, før du tilsetter resten av sukkeret. Massen skal være skinnende og så stiv at den henger fast om du snur bollen med bunnen opp. Ha marengsmassen i en sprøytepose og lag små topper på et bakepapir som er plassert på en steikeplate.

Sett brettet i steikeovnen ved 100 grader i cirka 1-1.5 time. Skru av varmen, og la marengsene stå i ovnen til temperaturen har gått helt ned. De kan også stå der til du skal bruke dem.

Marengsene som du ikke skal bruke kan oppbevares i en tett boks.

 

Fremgangsmåte snødronning:

Jeg anbefaler at du lager denne desserten rett før servering.

Rør forsiktig sammen blåbær, bringebær og litt sukker. Bruk gjerne noen fine bær til pynt.

Bruk porsjonsglass, og legg råkrem, marengs (i biter) og bær lagvis. Pynt med en hel marengs, blåbær og bringebær øverst.

Tips:

Denne desserten kan du også lage med andre bærsorter.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...