Hvitløksbrød

Hvitløksbrød. Foto Arne Nohr

Hvitløksbrød

I dag byr jeg på hvitløksbrød. Det er rett og slett pizzabunn som dekkes/fylles med Mozzarella og presset eller finhakket hvitløk. Dette smaker himmelsk som  forrett, tilbehør eller som en egen rett! Er du så heldig at du har en vedfyrt pizzaovn eller elektrisk pizzaovn, kan denne brukes til hvitløksbrød. Du kan også bruke steikeovnen.

Dette trenger du:

Pizzadeig

500 gram hvetemel eller pizzamel
¼ ts tørrgjær
1 ½ ts salt
3 ½ dl vann

Mozzarella eller pizzaost
hvitløk

Slik gjør du:

Bland ingrediensene til deigen. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter. Deigen blir fast og litt klissete. La deigen heve til dobbel størrelse.  Deigen kan lages dagen før den skal brukes. Da heves den i kjølerom i cirka ett døgn.

Etter heving deles deigen i 4 – 10 deler, ettersom hvor store du ønsker hvitløksbrødene. Form hver del som en bolle, og la disse etterheve i en time tildekket. Strekk deigen ut til en rund pizzabunn. Bruk mel på fingrene.

Ha over den mengde med mozzarella som du ønsker, og fordel finhakket eller presset hvitløk på osten. Hvitløksbrød steikes til osten og bunnen er gylden. Bruker du pizzaovn med høy varme, er hvitløksbrød ferdig på cirka 2 minutter. Bruker du steikeovnen, setter du den på 250 grader på over- og undervarme og med varmluft. Serveres straks!

Du har kanskje også lyst til å lese...