Burgerbrød med poteter

Burgerbrød med poteter. Foto Arne Nohr

Burgerbrød med poteter

Burgerbrød kan du bake selv! Jeg foretrekker å bruke poteter i burgerbrødene. Det gir en fin konsistens, og smaken er helt fantastisk! Bruk gjerne potetrester fra middagen, eller kok poteter spesielt for dette formålet. Disse burgerbrødene kan fryses.

Her er oppskriften (10-12 burgerbrød):

50 gram gjær (fersk gjær eller tørrgjær)

2 dl melk eller vann

150 gram smeltet smør

1 egg – middels størrelse

1 ts salt

1 ss sukker

250 gram moste kokte poteter (lunkne eller romtempererte)

cirka 600 gram hvetemel

 

På toppen:

1 egg

2 ss melk

sesamfrø

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør, og tilsett melk eller vann. La blandingen være fingervarm.

Bland gjær, salt, sukker, egg og melkeblandingen. Tilsett poteter og cirka halvparten av melet. Bruk en kjøkkenmaskin, og elt deigen mens du tilsetter mere hvetemel. Elt deigen i 10 minutter, til du får en fin og glatt deig som slipper bollen. Deigen skal ikke være for løs, men heller ikke for hard. Mengden mel bestemmes av potettype.

Dekk bollen med deig, og la den stå lunt og heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 10-12 like store emner, og rull dem som du ruller boller. Bruk håndflaten og trykk deigen ned slik at emnene blir flate. Legg hvert emne på steikebrett med bakepapir. La disse etterheve i cirka 20-30 minutter.

Bland sammen egg og melk, og pensle dette på overflaten av hvert emne. Dryss over sesamfrø.

Burgerbrød med potet steikes ved ved 180 grader midt i ovnen i cirka 20 minutter, til overflaten er gylden.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...