Granskuddsukker

Granskuddsukker. Foto Arne Nohr

Granskuddsukker

Granskuddsukker lages av granskudd og sukker, og gir ditt eget «skogens vaniljesukker». Dette smakssatte sukkeret kan brukes i ulike sammenhenger.

Utgangspunktet for dette sukkeret er altså granskudd og sukker. Granskuddene bør være små og myke, men det er ingen ting i veien for å bruke granskudd som har kommet litt lenger.

Ta en mengde sukker i et glass som har lokk.  Bland i noen granskudd og ha over lokk. Jeg bruker cirka 200 gram sukker og 10 granskudd.

La dette godgjøre seg minimum 4 -5 dager. Ta opp granskuddene. Da har du et aromatisk sukker som kan brukes som ditt eget «vaniljesukker». Sukkeret kan brukes i bakverk og i desserter. Det smaker herlig på jordbær med fløte. Du kan også bruke det ved graving av kjøtt og fisk.

Oppbevar sukkeret i et tett glass eller boks.  Ikke lag for mye granskuddsukker på en gang da aromaen taper seg etter hvert. Bruk heller granskudd som er frosset ned, emballert godt og tatt opp for å tine og lag nytt. Husk at skuddene da må være helt tørre før du legger dem i sukkeret.

Du har kanskje også lyst til å lese...