Tid for teiebær eller tågebær

Teiebær/tågebær. Foto Arne Nohr

Teiebær/tågebær. Foto Arne Nohr

Nå er det tid for teiebær eller tågebær

Nå i august er det tiden for å Oppdage og oppleve teiebær eller tågebær. For et merkelig bærår vi har i år! Noen bærsorter er det lite eller ingen ting av, andre er det mye av. Her i de dype trysilianske skoger har jeg kommet over flere steder med teiebær/tågebær. Tidligere har jeg sett store mengder av denne bærsorten, i år er det moderate mengder jeg finner. Det er forholdsvis mye grønt bladverk på denne veksten, og lite bær i forhold til bladmengden. Bærene vokser i klaser med ulik størrelse på bærklasene.  Bærene er rubinfarget,  og ligger der og bare venter på å bli plukket. Teiebær/tågebær kan brukes til syltetøy, gele, i en frukt/bærsalat eller bærsymfoni. Fargen på geleen blir bare lekker! Se oppskrifter her på min hjemmeside:kirstenwinge.no, eller i «Bærboka».

Vær sikker på at det er teiebær/tågebær du plukker, og unngå bær som vokser i veikanter.

Du har kanskje også lyst til å lese...