Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne. Foto Arne Nohr

Sjokoladekake i langpanne

Det er lettvint å bake sjokoladekake i langpanne. Smaken er herlig, og konsistensen er saftig og fin. Denne kaken egner seg til bursdager, 17. mai, quizkveld eller når du ønsker! Denne kaken er holdbar, og kan også fryses og nytes senere.

Dette trenger du til en langpanne (35×45 centimeter):

4 middels store egg

6 dl (540 gram) sukker

1 liter (600 gram) hvetemel

3 ss bakekakao

3 ts bakepulver

3.75 dl melk

225 gram smeltet smør

Slik gjør du:

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn mel, kakao og bakepulver vekselvis med melk. Til slutt has smeltet avkjølt smør i deigen. Rør sammen alt til en glatt deig.

Ha deigen i langpanne som er kledd med bakepapir, eller som er smurt godt i bunnen og på sidene.

Sjokoladekaken steikes ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken før du har på glasur.

 

Dette trenger du til glasur:

300 gram melis

100 gram romtemperert smør

1.5 ss kakao

2 ts vaniljesukker

3 ss kaffe

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt glasur. Bruk gjerne miksmaster. Smør glasuren over hele overflaten. Lag gjerne mønster med en gaffel, og strø over kakedekor hvis du ønsker. Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner. Da er det bare å nyte!

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...