Eggebrød

Eggebrød. Foto Arne Nohr

Eggebrød

Eggebrød er fin turmat som du lager hjemme og tar med på tur. Her får du gode smaksopplevelser og en liten overraskelse med et egg som er gjemt inni! Dette er populært både for små og store!

Dette trenger du: (6 stykker)

100 gram smør

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 dl melk

½ ts salt

2 egg

6 store muffinsformer

Smør til formene

 

6 egg

1.5 dl revet ost

2 ss frisk finklippet gressløk

Slik gjør du:

Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Smelt smør, og ha dette i bollen sammen med melk. Rør inn eggene slik at du får en homogen røre.

Smør muffinsformene, og ha cirka en spiseskje røre i hver muffinsform. Ha innholdet av ett egg i hver form, og dekk med resten av muffinsrøren. Dryss over revet ost og gressløk.

Eggebrød steikes ved 200 grader midt i ovnen i cirka 15 minutter., til overflaten har en gyllen farge.

Avkjøl før du nyter dette herlige og smakfulle bakverket. Brødene kan fryses og tines når de skal nytes. Lunk gjerne på dem i bålglørne før de skal spises.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...