Bananfristelse

Bananfristelse. Foto Arne Nohr

Bananfristelse. Foto Arne Nohr

Av og til blir det kjøpt for mange bananer til at vi rekker å spise dem. Da passer jeg på å lage banankake. Det er lettvint, smakfullt og sunt. Kaken er saftig og holdbar, og egner seg til å ha med på tur.

3 egg

3 dl sukker

1.5 dl rapsolje

4 små godt modne bananer

1 dl tjukkmjølk

2 ts vaniljesukker

5 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts kanel

1/4 ts salt

 

Bruk ei brødform som rommer 2 liter. Smør forma med smør eller margarin, og ha i 1 ss hvetemel som ristes rundt i hele formen. Dette for at ikke kaka skal sette seg fast i forma i løpet av steikingen.

  1. Visp eggedosis av egg og sukker, og tilsett rapsolje i en tynn stråle mens du fremdeles visper
  2. Mos bananer, og ha dette i eggedosisen
  3. Tilsett tjukkmjølk
  4. Vend inn en blanding av vaniljesukker, mel, natron, kanel og salt
  5. Etter at alt er blandet helles dette i brødforma.
  6. Steikes ved 170 grader på nederste rille i steikeovnen i 50-60 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om kaka er ferdig stekt. Sitter det igjen litt deig på pinnen, kan kaka steikes videre.
  7. Ta kaka ut av forma og over på ei rist og avkjøl etter endt steiketid.

Denne kaka smaker utmerket helt for seg selv, men kan serveres med banan og litt sjokolade, eller sammen med litt krem og sjokolade.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...