Potetterte med molter og krem

Potetterte med molter og krem. Foto Arne Nohr

Potetterte med molter og krem

Potetterte med molter og krem er enkel å lage – og smaker fantastisk godt. Her trenger du kun tre ingredienser til bunnene: Smør, hvetemel og kokte poteter.

Dette trenger du:

150 gram kokte poteter

150 gram hvetemel

150 gram smør

 

5 dl moltesyltetøy eller rørte molter med litt sukker

3 dl kremfløte

1 kryddermål vaniljesukker

 

Slik gjør du:

Kok poteter og mos dem. Elt inn hvetemel og romtemperert smør, og sett deigen kjølig i cirka en time. Kjevle deigen tynn, og skjær ut eller stikk ut 3 like store runde kaker. Prikk kakene og steik dem ved 225 grader midt i steikeovnen i 8-10 minutter til fargen er gylden.

Legg bunnene lagvis med moltesyltetøy og vispet krem mellom hvert lag og på toppen. Pynt terten med noen fine bær!

 

Tips:

Hvis du ønsker, kan du strø karamelliserte mandler på toppen av potetterten.

50 gram mandler

Litt sukker

Hakk mandlene, og ha dem i steikepannen sammen med en liten mengde sukker slik at mandlene blir karamelliserte. Avkjøl før du strør mandlene på toppen.

 

Tips:

Du kan også lage porsjonsterter. Da brukes to lag med små bunner med krem og moltesyltetøy mellom og øverst.

Potetterten kan også nytes med andre bærsorter, for eksempel bjørnebær, blåbær, bringebær, markjordbær og tyttebær.

Hvis du ikke tåler hvetemel, kan mandelmel brukes i deigen til tertebunnene.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...