Hulderkrem

Hulderkrem. Foto Arne Nohr

Hulderkrem

Hulderkrem er den nydeligste dessert som kan lages av nyplukkede bringebær. Du kan bruke villbringebær eller hagebringebær. Jeg må være så ærlig å si at villbringebær gjør denne desserten ekstra god med en karakteristisk smak. Hulderkrem har en vakker rosa farge. Hvis du ikke har friske bær, kan du bruke bær fra fryseren. La da bærene halvtine før du bruker dem.

Dette trenger du til 4-6 personer:

3 dl bringebær

1 eggehvite

90 -100 gram sukker

Bland renset bringebær, eggehvite og sukker. Bruk en miksmaster eller kjøkkenmaskin til å vispe ingrediensene slik at det blir en luftig og glatt krem. Husk å dekke til bollen slik at ikke saft fra bærene spruter rundt omkring når du visper. Visp til du har en stiv og glatt masse.

Hulderkrem serveres i porsjonsglass eller i en bolle. Server gjerne kromkaker eller kransekake til hvis du har. Pynt gjerne med friske bær. Desserten kan også nytes på vafler eller lapper og sammen med is.

Desserten serveres straks etter at den er tillaget, men kan settes på kjølerom en stund før du skal bruke den. Hulderkrem kan serveres både til huldra og til små og store! Da er det bare å nyte…

Oppskriften ble første gang publisert i «Festmat fra vann, skog og fjell» fra 2007. Du finner også oppskriften i «Bærboka» fra 2013 og «Turmat» fra 2022.

Du har kanskje også lyst til å lese...