Bringebærsuppe og semulepudding

Bringebærsuppe og semulepudding. Foto Arne Nohr

Bringebærsuppe og semulepudding

Bringebærsuppe og semulepudding er ny smak og  tradisjonsmat som passer perfekt sammen. Her kan du bruke både friske bringebær og bær som har hatt et opphold i fryseren først.

Dette trenger du til 6 personer:

Suppe:

400 gram bringebær

100 gram sukker

4 dl vann

½ ts revet sitronskall (det gule)

½ ss friske blader av sitronmelisse

1 ts frisk timian

Jevning:

1 ss potetmel

1-2 ss vann

Ha bringebær, sukker, vann, revet sitronskall og urter i en kjele og kok forsiktig opp. La blandingen trekke til bringebærene har mistet farge. Sil av safta, og hell den tilbake i kjelen.

Bland potetmel og vann, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører. Gi suppen et lite oppkok, før den settes kjølig.

Semulepudding

0.5 liter melk

¾ dl semulegryn

1 ss sukker

1 lite egg eller 0.5 middels stort egg

2-3 dråper mandelessens

Kok opp melk, og dryss i semulegryn under omrøring. Tilsett mandelessens.  Rør i blandingen til den koker opp igjen. Senk temperaturen, og la den småkoke under lokk i cirka 10 – 12 minutter til semulegrynene er møre. Trekk kjelen av varmen.

Visp sammen egg og sukker, og visp det inn i semulepuddingen. Varm forsiktig opp igjen under omrøring til rett under kokepunktet.

Fyll puddingen i smurte porsjonsformer. Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk. Avkjøl.

Hvelv semulepudding på dessertskåler. Hvis den ikke slipper, kan du varme forsiktig med varmt vann. Hell forsiktig bringebærsuppe rundt puddingen. Pynt med revet sjokolade og friske bær.

Oppskriften på bringebærsuppe og semulepudding er hentet fra boka “Ville bær – rå smak”.

Du har kanskje også lyst til å lese...