Fleskepannekake

Fleskepannekake. Foto Arne Nohr

Fleskepannekake

Fleskepannekake er sommermat her i de dype skoger. Pannekakene lages av fine egg, hvetemel, salt, melk, gressløk og flesk. Dette er tradisjonsmat som har lange tradisjoner her i de dype skoger. Sammen med rabarbrasuppe til dessert er dette smaken av sommer. Disse middagspannekakene er tykkere enn vanlige pannekaker, og serveres med stekt lettsaltet flesk, spekeflesk eller bacon. Fleskepannekake kalles også eggekake eller eggekaku her omkring.

 

Dette trenger du til 4 personer:

4 store egg

3 1/4 dl hvetemel

1/4 ts salt

5 dl melk

250 gram flesk, spekeflesk eller bacon

2 ss hakket frisk gressløk

Smør til steiking

Bland sammen egg, salt og hvetemel, og tilsett melk slik at du får en klumpfri røre. La røren svelle i cirka 15-20 minutter.

Steik biter av flesk, spekeflesk eller bacon i steikepannen. Legg det stekte flesket på en skål.

Da er det tid for å steike fleskepannekaker. Ha smør i steikepannen, og hell cirka 1/4 av røren i steikepannen. Fordel fleskebiter i røren, og ha hakket gressløk over det hele. Pannekaken steikes på middels temperatur, slik at den ikke blir brent. Rør forsiktig i pannekaken slik at den tynne røren beveger seg fra overflaten og til bunnen.

Når pannekaken er gyllen på undersiden, lar du den gli ned på en annen steikepanne eller et flatt lokk. Bruker du lokk holdes steikepannen over pannekaken slik at du snur den så fort du klarer. Steik fleskepannekaken på den andre siden.

Da er det bare å nyte!

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...