Tekake i langpanne

Tekake. Foto Arne Nohr

Tekake i langpanne

Tekake i langpanne er et av mange gode matminner jeg har med fra Trøndelag.  Sammen med en kopp kaffe er dette helt himmelsk! Kaken har lang holdbarhet, og er saftig og smakfull.

Dette trenger du:

350 gram smør

800 gram hvetemel

500 gram sukker

2 egg

4 dl melk

5 ts bakepulver

10 dråper mandelessens

Topping:

100 gram smeltet smør

sukker

kanel

kokosmasse

Slik gjør du:

Start med å smuldre smør og mel. Jeg bruker alltid hendene til dette. Det er en fordel at smøret er temperert, slik at det er greit å smuldre.

Tilsett de øvrige ingrediensene, og rør slik at massen blir glatt og fri for klumper.

Hell deigen i ei form som er kledd med bakepapir. Har du ikke bakepapir må du huske å smøre forma godt. Bruk en slikkepott slik at deigen fordeles jevnt i formen.

Hell smeltet smør på toppen av deigen, og strø kanel, sukker og kokosmasse på overflaten slik at alt dekkes.

Tekake steikes ved 200 grader nederst i ovnen i cirka 30 minutter.

Avkjøl kaken før du skjærer i den. Tekake er holdbar men svært udrøy. Kaken kan fryses.

Du har kanskje også lyst til å lese...