Elgburger

Elgburger. Foto Arne Nohr

Elgburger

En elgburger smaker alltid godt, og er en fin måte å bruke malt elgkjøtt på. Her steiker jeg burgeren over bålglør, men den kan også steikes i steikepanne.

Elgburger over bålglør (6-8 personer)

1 kilo malt elgkjøtt

150 gram bacon i biter

2 egg

1 ½ ts salt

1 ts pepper

1 ss frisk finklippet persille

Bland alle ingrediensene raskt sammen for hånd eller med ei skje. Ikke arbeid deigen mye, da vil den bli seig. Lag emner som er omtrent like store. Form hvert emne som en bolle og press denne sammen før du starter steikingen.

Hvis du ikke har malt elgkjøtt, kan kjøtt fra hjort, rein, rådyr eller storfe brukes.

 

Tips ved steiking av elgburgere:

Lag elgburgere som er cirka 2 cm tykke. De blir saftigere på denne måten.

Når du har formet burgerne, kan disse legges på et matpapir eller et fat. Smør gjerne på litt olje eller smør, slik at de slipper underlaget lett når de skal tas opp og steikes.

Bruk tommel og press ned midten på burgeren, slik at det dannes ei lita grop. Da vil ikke burgeren blåse seg opp på midten under steikingen.

Fyr på bålet eller i bålpannen slik at du får en solid glohaug. Fordel glohaugen slik at du kan få varierende temperatur på rista eller bålpannen. Det gir mulighet for ettersteiking – eventuelt med indirekte varme.

La burgeren steike til den er ferdig på undersiden før du snur. Bruk grillspade eller klype.

Etter steiking skal burgeren hvile i noen minutter innpakket i folie. Dette er veldig viktig for maksimal saftighet.

Burger serveres med burgerbrød og litt salat.

Oppskriften er hentet fra “Mat på bålet”.

Du har kanskje også lyst til å lese...