Dronningriddere

Dronningriddere. Foto Arne Nohr

Dronningriddere

Det er mye forskjellig mat som kan tilberedes over bålglør. Her byr jeg på dronningriddere, som er min variant av “Arme riddere”. Disse kan du tilberede ute over bålet eller inne ved komfyren.

Dette trener du:

Dronningriddere (4 personer)

4 skiver fint brød, gjerne daggammel loff

1 egg

1 dl melk

½ dl hvetemel

Litt malt kardemomme eller kanel

Smør til steiking

 

Til servering:

2 dl blåbær

1 dl bringebær

3 ss sukker

 

3 dl kremfløte

1-2 ss sukker

Litt vaniljesukker

 

Start med å røre sammen bær og sukker.

 

Visp sammen egg og mel. Pass på at melet ikke klumper seg. Tilsett melk og kardemomme eller kanel.

Dypp brødskivene i blandingen, før de steikes gyllenbrune i smør.

Visp sammen fløte, sukker og vaniljesukker, slik at det blir krem.

Server de stekte skivene med krem og rørte bær. Du kan også bruke Cottage cheese eller vaniljekesam i stedet for krem.

Oppskriften er hentet fra “Mat på bålet”.

Du har kanskje også lyst til å lese...