Moltekarameller

Moltekarameller. Foto Arne Nohr

Moltekarameller

Moltekarameller lages av fløte, sukker, moltesirup, salt og smør. Smaken av disse karamellene er spesiell og helt fantastisk.

Dette trenger du:

3 dl fløte

2 dl sukker

1 dl moltesirup

1 kryddermål salt

100 gram smør i terninger

Moltesirup kan du lage selv. Se oppskrift på min hjemmeside kirstenwinge.no

Ha fløte, sukker, moltesirup og salt i en vid tykkbunnet kjele. Bland sammen ingrediensene med ei tresleiv, og kok forsiktig opp under omrøring. Blandingen kokes på middels varme til karamellblandingen tykner. Hvis du bruker et termometer, skal massen ha en tempratur på 120-122 grader. Hvis du ikke har termometer tilgjengelig, kan du ta dråpetesten for å sjekke at karamellblandingen har kokt tilstrekkelig. Ta en dråpe karamellblanding i et glass med kaldt vann. Form ei kule av dråpen. Så myk eller så hard som kula er blir den ferdige karamellen. Hvis du synes den er for myk, koker du litt lenger og tar en ny dråpetest.  Gjør gjerne dette flere ganger for å få den konsistensen du ønsker.

Når karamellen er ferdig, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Rør smøret inn i blandingen slik at alt blandes godt.

Litt avhengig av hvor tykke du ønsker at karamellene skal være, velger du ei form som kles med bakepapir. Hell karamellmassen forsiktig i formen. Husk at denne massen er veldig varm! Avkjøl formen helt i romtemperatur før den settes kjølig. Skjær karamellene i biter. Moltekaramellene bør oppbevares kjølig, og kan pakkes inn i matpapir eller cellofan.

Du har kanskje også lyst til å lese...