Hjortehakk

Hjortehakk. Foto Arne Nohr

Hjortehakk

Hjortehakk er en av mine favorittretter, enten det er til hverdags eller som festmat. Du har kanskje smakt elghakk? Dette blir mye det samme, men smaken er annerledes. Hjortekjøtt har en annen farge og smak enn elgkjøttet – og jeg setter stor pris på dette kjøttet. Jeg bruker å lage hjortehakk i en steikepanne eller en vid kjele. Som tilbehør bruker jeg rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy og flatbrød. Godt måltid!

Dette trenger du til 4 personer:

500 gram malt hjortekjøtt

600 gram poteter – jeg foretrekker mandelpoteter

1 løk

2 gulrøtter

cirka 4 dl kraft

cirka 1/2 dl fløte hvis du ønsker

smør til steiking

salt

pepper

litt finklippet persille

Start med å skjære løk i biter, og fres disse i en panne eller kjele slik at de blir blanke. Steik malt hjortekjøtt, og bland sammen løk og kjøtt i pannen eller kjelen. Tilsett kraft slik at kjøttblandingen er dekket.

Skrell poteter og skjær disse i terninger. Gulrot skrelles og deles i skiver eller biter. Ha poteter og gulrot sammen med kjøtt, løk og kraft. La dette småkoke til potetene og gulrøttene er møre. Dette tar gjerne 20-30 minutter, avhengig av potetsort og hvor store bitene er. Pass på at det er tilstrekkelig med kraft. Det skal ikke koke tørt, men heller ikke være for bløtt. Husk at mandelpoteter trekker til seg mye væske hvis du bruker det.

Hvis du ønsker, kan du tilsette litt fløte. Det gir en fin smak. Smak til med salt og pepper.

Strø finklippet persille over før servering.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...