Rosmarinstekt storfuglhjerte

Rosmarinstekt storfuglhjerte. Foto Arne Nohr

Rosmarinstekt storfuglhjerte

Rosmarinstekt storfuglhjerte høres kanskje eksotisk ut – og det skal det jammen være! Skogsfugljakt er alltid spennende, spesielt når man jakter med hund. Kanskje er du så heldig at du får skutt en tiur eller røy, eller orrfugl og jerpe. Fuglekjøtt er helt unikt, og jeg anbefaler også at du også tar vare på hjertet på storfuglen. Det kan nytes enten ved lett varmrøking eller som her – å steike hjertet sammen med rosmarin og litt einer. Hjertet er selvfølgelig lite, og er forrett eller apetittvekker for en person. Er du så heldig at du har to hjerter, blir dette en smak for to personer. I og med at dette er ekslusivt, anbefaler jeg at du velger med omhu hvem du deler ditt hjerte med….

Dette trenger du:

1 storfuglhjerte

smør til steiking

Litt frisk rosmarin

1 einerbær

litt salt hvis du ønsker

toast

kantareller eller annen sopp

tyttebærgelé eller annen bærgelé

Ha smør i steikepannen, og fres litt frisk rosmarin og knust einerbær i smøret. Steik storfuglhjertet på alle sider i cirka 2 minutter. Det skal ikke være gjennomstekt, men rosa inni.

Storfuglhjertet serveres straks sammen med kantareller, toast og tyttebærgelé. Hvis du ønsker, kan du også servere litt salat sammen med det øvrige.

Da er det bare å nyte!