Rabarbragrøt

Rabarbragrøt. Foto Arne Nohr

Rabarbragrøt

Rabarbragrøt er sommermat for meg. Det samme er rabarbrasuppe, rabarbrasyltetøy eller rabarbra dyppet i sukker! Høst rabarbraen før den blomstrer. På den måten kan du få en lang rabarbrasesong.

Dette er dessert til 6 personer.

Oppskrift:

500 gram renset rabarbra

6 dl vann

1.5-2 dl sukker

En bit kanelstang

2.5 ss potetmel

5 ss vann

Rens rabarbraen, og del dem i biter på cirka 2 centimeter. Ha rabarbraen i en kjele sammen vann, sukker og kanelstang. Kok opp, og la dette koke (ikke fosskoke) til rabarbraen er mør. Rør gjerne med en visp.

Når rabarbraen har kokt, fjernes kanelstangen og jevning tilsettes. Jevning lages ved å blande potetmel og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett potetmelblandingen i en tynn stråle mens du rører. Gi det hele et oppkok.
Ha rabarbragrøten i en bolle, og sett denne til avkjøling.
Strø litt sukker over overflaten slik at det ikke blir snerk.

Rabarbragrøt serveres med melk eller fløte. Kanskje vil du ha noe sprøtt på toppen – kjekssmuler, kavring eller brødkrutonger med kanel eller kardemomme.

Du har kanskje også lyst til å lese...