Kladdkake med marsipan og kardemomme

Kladdkake med marsipan og kardemomme. Foto Arne Nohr

Kladdkake med marsipan og kardemomme

Du lurer kanskje på hva kladdkake med marsipan og kardemomme er? Kladdkake er ei kake som ikke skal steikes for lenge – den skal være litt klissete. Dette er ikke min oppskrift, jeg har lånt den fra Camilla Hamid. Hun har laget denne kaken som en variant på semlor – de gode svenske bollene som er tradisjonsbakst i Sverige. Denne kaken har jeg falt fullstendig for – den er noe av det beste jeg har smakt. Kaken inneholder ikke bakepulver! Her er oppskriften:

Bruk en rund form med diameter 20 centimeter til denne oppskriften.

Ingredienser:

150 gram smør

100 gram grovt revet mandelmasse eller marsipan

2 ts malt kardemomme

1.5 ts vaniljesukker

2.5 dl sukker

3 egg

2.5 dl hvetemel

1 kryddermål salt

 

På toppen:

cirka 2 dl vispet kremfløte

Litt hakkede mandler eller mandelflak

Melis til dryssing

 

Smelt smør, og avkjøl litt. Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett smeltet smør og egg. Ha i ett og ett egg i gangen, og rør forsiktig slik at deigen blir jevn.

Ha deigen i en form. Legg bakepapir i bunnen, og smør kantene slik at deigen ikke setter seg fast.

Kaken steikes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken helt og pynt med krem før servering. På toppen drysses mandelflak eller hakkede mandler. Strø over melis der det ikke er krem.

Da er det bare å nyte. Kladdkake er en saftig kake som er holdbar i kjøleskap. Men jeg må bemerke at den er udrøy!

 

Du har kanskje også lyst til å lese...