Regnbuescones

Regnbuescones. Foto Arne Nohr

Regnbuescones. Foto Arne Nohr

Regnbuescones

Nå er det tid for å høste fra kjøkkenhagen. Jeg har også i år sådd frø med ulike typer gulerøtter, og jeg er storfornøyd med avlingen. Fin størrelse, fin konsistens og en fantastisk smak. Det skyldes ganske sikkert vekstforholdene her i de dype skoger ved Osensjøen. I dag byr jeg på smakfulle og saftige scones med regnbuegulerøtter. Her ønsker vi et fargerikt fellesskap velkommen!

Regnbuescones

3.5 dl hvetemel

3 dl sammalt hvete grov

2 ts bakepulver

1 ts salt

3 ss smeltet smør

2 dl tjukkmjølk

2 dl revet regnbuegulerøtter

1 ss linfrø

1 egg til pensling

Bland de tørre ingrediensene, og tilsett deretter smør, tjukkmjølk og gulrot. Rør sammen deigen slik at den har en konsistens som gjør at den ikke klebrer seg fast til underlaget. Kjevle deigen i en sirkel, og del den opp i 6 biter. Hvis du ønsker kan du dele opp deigen i 6 emner og rulle disse ut. Pensle med egg. Stekes ved 220 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.

Regnbuescones avkjøles før de kan nytes med godt smør og ost eller annet pålegg. Disse kan serveres til ei suppe eller gryte.

Du har kanskje også lyst til å lese...