Granskudd/løvetannsaft

Granskudd/løvetann. Foto Arne Nohr

Granskudd/løvetannsaft

Det er så mange spennende vekster som kommer og som er på sitt beste nå om våren. Dette er ei tid som er et eldorado for meg som er lidenskapelig opptatt av sanking, tilbereding og nytelse av vårens vekster. I dag byr jeg på saft laget av granskudd og løvetannblomster. Dette gir en aromatisk og lekker drikk som smaker av vår og skog. Saften kan blandes med vann eller noe sprudlende, for eksempel Farris, Taffel eller lignende. Knuste isbiter i denne drikken anbefales!

Granskudd/løvetannsaft

120 granskudd

10 løvetannblomster

1/2 sitron skjæres opp i skiver eller båter

1/2 appelsin skjæres opp i skiver eller båter

1 liter vann

Skyll av granskuddene, appelsin og sitron  før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann. Kok opp, og la dette trekke i 10 minutter. Avkjøl, og sil av saften. Smak til med den sukkermengden du ønsker. Jeg bruker cirka 1/2 kilo sukker. Rør i safta slik at sukkeret løser seg opp Du har nå et saftkonsentrat som du blander med vann eller det du ønsker.

Du har kanskje også lyst til å lese...