Appelsinfromasj

Appelsinfromasj. Foto Arne Nohr

Appelsinfromasj

Appelsinfromasj er en herlig dessert som lages av appelsiner, fløte, eggedosis og gelatin. Dette er en herlig og frisk dessert med god appelsinsmak. Fromasjen kan nytes som den er. Den kan også serveres med appelsinsaus og appelsinfileter, og toppes med litt finhakket sjokolade.

Dette trenger du til 6-8 personer:

4 egg (middels store)

1 dl sukker

3 dl kremfløte (pluss litt sukker til visping)

7 gelatinplater

1/2 dl kokende vann

1 appelsin

Start med å vispe eggedosis av egg og sukker. Visp krem av fløten og litt sukker. Bland forsiktig sammen eggedosis og vispet krem.

Bruk et rivjern og riv skallet (kun det gule) av appelsinen. Del appelsinen i to, og press ut saften av de to appelsinhalvdelene. Bland dette forsiktig inn i eggedosis/kremblandingen.

Legg gelatinplatene i bløt i 4-5 minutter. Klem av vannet, og løs opp gelatinplatene i kokende vann. Rør gelatinen forsiktig inn i blandingen.

Hell massen i en serveringsbolle eller porsjonsglass. Sett appelsinfromasjen kjølig i 2-3 timer før den er klar for å nytes.

Du kan bruke laktosefri fløte til denne desserten.

 

Appelsinfromasj kan serveres sammen med appelsinsaus.

Appelsinsaus

2 dl presset saft av appelsiner

1 dl sukker

Kok opp saft og sukker, og la blandingen småputre slik at den reduseres til det halve. Avkjøl.

Når appelsinsausen er avkjølt, skjærer du ut appelsinfiletene av 1-2 appelsiner (avhenger av størrelsen på appelsinene). La filetene marineres i appelsinsausen før du legger dette over fromasjen.

Finhakk litt sjokolade som du drysser på toppen av fromasjen.

Da er det bare å nyte!

Du har kanskje også lyst til å lese...